El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va deixar clar que "sota cap circumstància" Catalunya Sí que es Pot donarà el seu suport a la investidura d'Artur Mas en cas que Junts pel sí guanyés les eleccions del 27 de setembre. Malgrat tot, Rabell no va descartar fer president Raül Romeva -el cap de llista- si Artur Mas i Oriol Junqueras fessin un pas enrere en el moment d'escollir el futur president de la Generalitat.

"Un pas enrere és política ficció, perquè han signat un compromís per fer president Mas. Si això canvia, veurem en quines condicions canvien", va afegir Rabell, que, al mateix temps, va opinar que el marc autonòmic està "esgotat" i "cal obrir un debat sobre com fer efectiu el dret a decidir" dels ciutadans de Catalunya.

Tanmateix, poc després, Lluís Rabell va afanyar-se a desmentir la possibilitat que havia deixat oberta d'investir Raül Romeva el 15 d'octubre des del seu compte personal de Twitter. El fins fa poc líder de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona va piular: "Catalunya Sí que es Pot descarta fer president Artur Mas, ni cap membre de la candidatura que li està donant cobertura. Govern de la Catalunya Social!".

El cap de llista d'aquesta candidatura de confluència d'algunes formacions d'esquerra va recordar que només hi ha dos camins que porten un país a la independència, el "col·lapse d'un Estat", com va ser el cas de la guerra dels Balcans, o per un procés de negociació, i va descartar fer president Artur Mas després del 27-S.

En declaracions a Rac1, Rabell va criticar que s'estigui plantejant la possibilitat de donar "el tret de sortida a un mandat democràtic de la independència amb una majoria justa d'escons, quan no representen la majoria de vots".

Això, segons el seu parer, seria "intentar respondre a una negació de democràcia de l'Estat amb una fugida cap endavant que no ens condueix enlloc", i va recordar que l'experiència internacional havia demostrat que a la independència només s'hi arriba "per un col·lapse de l'Estat, a l'estil dels Balcans, o bé per un procés de negociació".