L'incendi forestal declarat dijous a la serra de Gata (Càceres), que va obligar a evacuar la matinada d'ahir unes 1.500 persones, va cremar més de 5.000 hectàrees de pi, olivera i garriga. Ahir al vespre es va estabilitzar l'incendi que s'havia estès per les contínues i canviants ratxes de vent.

El foc, que afecta una zona d'alt valor paisatgístic i turístic, farcida de piscines naturals, podria haver estat intencionat, segons asseguren els veïns i l'alcalde de Perales del Puerto, José Luis Perales Crespo, ja que és el cinquè a la comarca en poc més d'una setmana.

El president extremeny, Guillermo Fernández Vara, va assenyalar que, "quan es concentren incendis en una zona molt concreta, és perquè la mà de l'home hi deu haver tingut algun tipus d'intervenció, perquè no fa ni més calor, ni està més seca la serra de Gata que la resta d'Extremadura". El foc es va originar dijous al migdia a Acebo i poques hores després es va donar per controlat.

El mateix dijous, un alberg amb 60 persones i diverses cases aïllades havien estat ja desallotjats com a mesura de prevenció davant l'avanç de les flames a la zona.

La situació, amb les flames que seguien avançant, es va agreujar de matinada, i es va decidir l'evacuació de 1.400 persones, aproximadament, de les localitats d'Acebo i Perales del Puerto, i de dos càmpings situats a Gata i Hoyos.