Protecció Civil ha activat aquesta tarda la prealerta del pla Inuncat per la probabilitat de xàfecs intensos al nord i la meitat oest de Catalunya durant aquest dissabte. Segons les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la probabilitat de de superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora passarà de baixa a mitjana al Pirineu i al PrePrineu central i Oriental. A més, aquest llindar també es pot superar al Bages i a l'Alt Empordà. De cara a diumenge es preveuen noves pluges a partir del migdia, que afectarien sobretot les comarques de l'est de Catalunya.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil es manté el contacte amb la Direcció General de Joventut per informar puntualment, en cas necessari, aquelles activitats que es trobin a les zones de risc.

Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l'aire lliure. En cas de tempesta, aconsella refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que en passi el gruix, i allunyar-se de rius i zones inundables.

En cas de tempesta amb aparat elèctric recomana allunyar-se d'antenes i arbres, entre d'altres, i no apropar-se tampoc a elements metàl·lics o a l'aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que aïllen de l'exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.