Les llistes d'espera als hospitals catalans s'han reduït el 15% el darrer any, si es comparen les dades del juny del 2015 amb les registrades el juny del 2014. Ho va avançar el conseller de Salut, Boi Ruiz, que va recordar que, quan va entrar al Govern, hi havia menys pressupost en Salut i que les llistes d'espera se'n van veure afectades. Ha recalcat, però, que s'ha complert el compromís de recuperar les dades del 2010 gràcies a les reordenacions que s'han produït. El titular de Salut també ha dit que, durant l'estiu, tots els llits i quiròfans dels hospitals estan disponibles, i que el "raonable i normal" és que siguin els metges qui proposin obrir-los si és necessari.

Les llistes d'espera als hospitals catalans s'han reduït el 15% el darrer any, si es comparen les dades registrades el 30 de juny passat amb les del 30 de juny del 2014. Ruiz va recordar que precisament aquest àmbit va ser un dels més afectats quan va agafar les regnes del Departament, perquè hi havia 1.500 milions d'euros menys per gastar. Per a Ruiz, l'objectiu va ser aleshores que "el sistema no caigués", i per això van prendre mesures que, en alguns casos, van afectar les llistes d'espera. El compromís, complert segons ha dit Ruiz, va ser recuperar les llistes del 2010 abans d'acabar la legislatura i, per això, el conseller creu que les reordenacions han donat els seus fruits per fer "viable" el sistema.

D'altra banda, el conseller de Salut també ha reiterat que tots els hospitals i quiròfans dels hospitals estan disponibles aquest estiu, tot i que, per l'activitat programada, no s'hagin obert. Ruiz creu que el "raonable i normal" és que siguin els metges els que adverteixin la direcció i gerència de l'hospital sobre la necessitat d'obrir més serveis en funció de la situació que visqui cada centre hospitalari.

Per a Ruiz, si hi ha acumulacions per necessitat assistencial, sigui quin sigui el motiu, s'ha de flexibilitzar la previsió d'inici d'estiu del Servei Català de la Salut. Ha posat d'exemple el cas de l'Hospital de Bellvitge, i ho ha fet extensible a qualsevol hospital i servei d'urgències. Boi Ruiz ha recordat que aquestes són les instruccions que reben els hospitals i ha demanat que "ningú s'atribueixi" que és per les seves "reivindicacions" que es pot atendre la gent.

El conseller també va desmentir que hi hagi intenció de privatitzar la sanitat pública, i va defensar que la creació de consorcis sanitaris només és una forma jurídica que, en molts casos, suma diferents empreses públiques. Ruiz també ha recordat que el projecte del Visc+ continua tirant endavant, però va recalcar que en cap cas es vendran les dades sanitàries dels catalans.