El representant de Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà creu que amb una majoria parlamentària de "68 escons" començarà el procés cap a la independència. "Hi ha legitimitat per fer-ho", va assegurar ahir dissabte en una entrevista a Rac 1. Castellà considera que els partits unionistes admeten el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S des del moment que parlen d'aquesta qüestió. Sobre la proposta de reforma constitucional que ha fet el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la va qualificar de "molt acotada i miop" i va afegir que a Espanya "no hi ha ningú que defensi la tercera via". També es va referir a UDC tot assegurant que "votar Unió és votar unionisme".

"Crec que és bo guanyar en vots i escons, però el mandat polític començarà amb una majoria en escons. Hi ha legitimitat per fer-ho", va argumentar Castellà, segons el qual les eleccions del 27-S "són el referèndum que l'Estat espanyol no ens deixa fer. I ho fem en el marc legal que tenim, que són unes eleccions".

Pel que fa a la proposta de la reforma de la Constitució proposada pel PP i de Rajoy, Castellà va afirmar que la intenció és "acotar les competències". En aquest sentit va dir que "una tercera via seria acceptar Catalunya com a subjecte polític. No hi ha ningú que ho defensi."

D'altra banda, sobre Unió, partit del qual formava part fins al trencament, Castellà va considerar "coherent" que "un partit autonomista, com és Unió ara" digui que no donarà els vots per fer president Artur Mas. "La gent ha de saber que votar Unió el 27-S vol dir votar unionisme", va etzibar.