El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va afusellar ahir a 300 funcionaris iraquians en un campament militar de la ciutat iraquiana de Mossul, sota el seu domini des del 10 juny 2014.

En les últimes setmanes, l'EI ha intensificat la seva campanya d'execucions i detencions a Mossul, capital de la província de Nínive.

El portaveu oficial a Nínive de la Multitud Nacional, una força militar contrària a l'EI, Mahmud al Sauaryi, va explicar que almenys 50 dels funcionaris afusellats al campament militar de Gazlani eren dones.

Així mateix, l'oficina nacional de la Comissió Electoral va indicar en una nota que els gihadistes van degollar a un altre grup dels seus empleats a Mossul.

La Comissió va demanar a la comunitat internacional, les Nacions Unides i organitzacions de drets humans que intervinguin "immediatament per aturar la massacre i els crims contra el poble iraquià".

Els familiars de les víctimes es van reunir davant de la comissaria del barri de Sumer, controlada pels extremistes, per protestar i exigir informació sobre el parador dels seus parents.