Regió 7

L´Ajuntament de Barcelona lamenta que els pressupostos estatals obviïn la ciutat

La regidora del consistori Janet Sanz diu que les inversions "no coincideixen amb els interessos de la ciutat"

09.08.2015 | 07:52
Sanz va lamentar que no s´ha executat ni el 25% de la inversió promesa pel ministeri de Foment a Rodalies
Sanz va lamentar que no s´ha executat ni el 25% de la inversió promesa pel ministeri de Foment a Rodalies

L'Ajuntament de Barcelona ha valorat els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2016 i ha lamentat "el retard" i "l'ordre de prioritats equivocat" de les inversions en infraestructures pendents a la capital catalana. "El govern del Partit Popular porta quatre anys retenint i obviant projectes clau com els accessos ferroviaris al Port, les inversions a Rodalies i la Sagrera", va assenyalar la tinenta d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. "Són grans projectes crítics per a la ciutat, amb un ritme d'implantació molt allunyat de les previsions", va reblar Sanz, que considera també que les poques inversions prioritàries de l'Estat "no coincideixen amb els interessos de la ciutat".
En aquest sentit, per al consistori barceloní el tren llançadora a l'Aeroport de El Prat no té caràcter prioritari en un context de posada en marxa -el proper any- del tram de la línia 9 entre l'Aeroport i Fira de Barcelona. La quarta tinenta d'alcalde va assenyalar els accessos ferroviaris al Port de Barcelona, les inversions a Rodalies o l'estació de la Sagrera i l'adequació dels seus entorns i el carril bus de la B-23 com a projectes prioritaris, amb un nivell d'inversió molt baix i que requereixen una execució urgent. Dels accessos ferroviaris al Port, Sanz va deplorar que ja faci 9 anys que se'n va realitzar l'estudi informatiu "i el projecte encara no estigui licitat".
I pel que fa a Rodalies, del pla i la inversió promesa pel Ministeri de Foment de 4.000 milions d'euros a tota la xarxa "no se n'ha executat ni el 25%", va calcular la quarta tinenta d'alcaldia, que -a banda- va recordar que les inversions prioritàries pactades amb la Generalitat per valor de 306 milions d'euros també tenen un grau d'execució totalment insuficient. "A Rodalies les inversions previstes no faran que augmenti la capacitat, la fiabilitat ni la freqüència de la mobilitat quotidiana dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, que és el necessari en aquests moments", va assenyalar Sanz.
Sanz també va reclamar la posada en servei de la nova estació de Sant Andreu Comtal de Rodalies, una infraestructura encara a mig executar "que és cabdal per a resoldre la urbanització de l'entorn, millorar la qualitat d'aquest espai i reprendre l'obra principal en què està inserida, la de la plataforma de la Línia d'Alta Velocitat en el Sector Sant Andreu". Respecte a l'estació de la Sagrera, l'Ajuntament de Barcelona va afirmar que el ritme d'avançament des que es va posar en funcionament l'alta velocitat ha sigut "molt baix".
Sanz va avançar que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es reunirà amb la ministra de Foment, Ana Pastor, el proper dia 1 de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema