Les forces de l'ordre britàniques "treballen contrarellotge" per desactivar un pla orquestrat a Síria per l'Estat Islàmic que planeja atemptar contra la reina Isabel II el proper cap de setmana a Londres. Si més no, això és el que recollia en la seva edició d'ahir el dominical Mail on Sunday, que concretava que la Policia i l'MI5 -el servei de contraespionatge que actua en el territori del Regne Unit- creuen que els gihadistes tenen previst detonar una bomba durant els actes commemoratius del 70è aniversari de la victòria aliada sobre el Japó a la II Guerra Mundial, que se celebraran a Londres dissabte vinent.

A més de la monarca i d'altres membres de la família reial, també està previst que assisteixin a aquestes celebracions el primer ministre britànic, el conservador David Cameron, així com destacats polítics i veterans d'aquesta contesa bèl·lica. "Un atac com aquest, si tingués èxit, causaria moltes víctimes i convertiria en realitat el vell temor que els extremistes islàmics radicats en aquest país cometin un espectacular acte terrorista", indicava el rotatiu britànic.

El tabloide, a més, assegurava que diverses fonts de les forces de l'ordre han revelat que s'ha detectat una "amenaça específica" contra Isabel II, el que ha provocat una "revisió urgent" de les mesures de seguretat previstes per als actes del proper cap de setmana.

Pel que sembla, els gihadistes podrien fer servir un artefacte explosiu similar a l'olla de pressió detonada en l'atemptat comès el 2013 a la marató de Boston, en què van morir tres persones i més de 260 van resultar ferides.

L'atemptat islamista més sagnant comès al Regne Unit en els últims anys es va cometre en un autobús al centre de Londres, on hi van morir 52 persones.