L'incendi que es va declarar dijous passat a la Serra de Gata, al nord de Càceres, continua estabilitzat, és a dir sota control en tot el seu perímetre, després d'arrasar unes 7.000 hectàrees d'una zona d'alt valor ecològic i paisatgístic.

L'estabilització ahir de l'incendi, després de tres intensos dies de lluita contra el foc, ha permès el retorn de tots els evacuats a les seves llars, ja que gairebé el miler dels veïns d'Hoyos que encara romanien desallotjats han tornat a les seves cases, després que durant la tarda de dissabte ho fessin uns 1.400 de la zona d'Acebo i Perales del Puerto. Tot i que el foc està perimetrat des de primeres hores de la matinada de diumenge, de moment es manté activat el nivell 2 de perillositat, que requereix la intervenció de mitjans estatals en la seva extinció, fins que una posterior reunió de coordinació decideixi el contrari, ja que encara existeixen focus que es poden descontrolar.

El president extremeny, Guillermo Fernández Vara, que ahir va mantenir a Cilleros una reunió al Lloc de Comandament Avançat al costat del Comitè Assessor del Centre de Cooperació Operativa Integrat, va justificar el manteniment del nivell 2 i va assegurar que encara no es coneix el nombre definitiu d'hectàrees que el foc ha cremat, tot i que va dir que pot estar al voltant de les 6.000 o 7.000.

Després de l'estabilització del foc, ahir van poder marxar de la zona els equips de Portugal que havien vingut a col·laborar en l'extinció, així com els de Castella i Lleó i Andalusia, tot i que s'han mantingut els de Castella-la Manxa amb un dispositiu integrat per unes 70 persones. Es mantenen també 59 mitjans terrestres, 18 aeris i la unitat militar d'emergències.