La vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat, va afirmar que els Pressupostos per al 2016 representen l'"enfortiment dels serveis socials" i prioritzen "les necessitats reals de Catalunya".

Montserrat va considerar que els comptes serveixen per "desmentir el victimisme independentista", ja que demostren que "Espanya no ens roba, Espanya ens finança invertint a Catalunya i apostant per les seves necessitats reals". També va destacar que el 53,5 % dels pressupostos es destina a temàtiques socials, per la qual cosa va qualificar-los de partides dedicades "sobretot a les persones". A més, va assenyalar que consoliden "la recuperació d'Espanya" i demostren que, gràcies a l'esforç de catalans i espanyols, el país "ha superat una situació molt crítica" que havia deixat l'anterior legislatura socialista. "L'Estat avui és el principal agent inversor a Catalunya", va assegurar Montserrat, que va recalcar que el govern "inverteix molt més que la Generalitat" a Catalunya.

Montserrat va assenyalar que Catalunya "és la quarta comunitat autònoma sobre inversions de l'Estat i la primera en finançament ordinari".