L'intendent adjunt dels Mossos d'Esquadra, Xavier Gàmez, ha assegurat que el senegalès mort aquest dimarts en un operatiu contra el top manta a Salou (Tarragona) "es va precipitar" del balcó sense que s'arribés a produir un diàleg.

En declaracions als mitjans al migdia en el complex policial de Egara, Gàmez ha dit que desconeixen els motius del succés, que una autoritat judicial ha acudit i que en el domicili intervingut hi havia unes cinc persones, tot i que no tenen "tota la certesa" del nombre d'individus.

Aquesta operació contra el top manta va començar l'abril i hi havia previstos tres escorcolls en habitatges de Salou per un delicte contra la propietat intel·lectual, industrial i la falsificació de marques.

Hi ha 12 detinguts per l'operació, que continua oberta, i la intervenció de material no està quantificada.

ALDARULLS

Ha afegit que unes 150 persones s'han concentrat davant del domicili on s'ha produït el succés i "han muntat barricades, crema de contenidors i llançament de pedres", tot i que no ha constatat ferits en aquests incidents, però sí un detingut per fets contra l'autoritat.

L'intendent adjunt dels Mossos ha fet una crida a la calma davant dels incidents produïts després de la mort del senegalès.

Gàmez ha lamentat la "pèrdua d'aquesta vida", ha transmès els condols a familiars i amics, i ha demanat calma per la reacció que s'ha generat.