El grup municipal d'ERC proposa canviar el nom de 16 carrers entre els quals destaquen el passeig Joan de Borbó, la plaça i l'avinguda Maria Cristina, el carrer Princesa i Ferran, el passatge d'Isabel, el carrer Reina Amàlia, el passeig Isabel II, la plaça Joan Carles I, el carrer Alfons XII o el carrer Príncep d'Astúries. A més, ERC afegeix buscar alternatives per a quatre espais amb noms borbònics, el Palau Alfons XIII, el Palau Victòria Eugènia, el Palau Reial de Pedralbes i el Saló Reina Regent. ERC proposa canviar noms per aconseguir una "Barcelona lliure de nomenclatura borbònica".

El portaveu dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, considera que els borbons no s'ha caracteritzat per la defensa de les llibertats generals, ni dels catalans i recorda que la ciutat va ser conquerida per les tropes borbòniques el 1714.

La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, va qualificar de "frivolitat" la proposta d'ERC de retirar els noms dels Borbons. Per a Mejías, es demostra que "ERC no té projecte per a la ciutat", ja que "no és una prioritat, perquè no portarà ocupació ni solucionarà cap problema".