Una onada d'atemptats va sacsejar Turquia d'un extrem a l'altre, des de l'occidental ciutat d'Istanbul fins a les regions més sud-orientals, en diversos atacs comesos per diferents grups armats, que van causar nou morts i desenes de ferits. La violenta jornada va començar cap a la una del migdia, hora local, amb un atemptat suïcida contra una comissaria de policia a Sultanbeyli, un suburbi d'Istanbul, en què va morir l'atacant. Deu persones, entre elles tres policies, van resultar ferides amb l'explosió del cotxe bomba incrustat contra la caserna.

Diverses hores més tard, els agents que vigilaven el lloc van ser atacats per un franctirador, i un artificier de la policia turca va morir a causa dels trets. A continuació, les forces de seguretat van llançar un operatiu, avalat per helicòpters, per trobar-ne els responsables, i els dos atacants van morir; l'un, abatut, i l'altre, quan li va explotar a les mans una bomba que volia llançar contra la policia.

No queda clar qui va estar darrere d'aquest primer atemptat del dia, tot i que les autoritats van acusar l'il·legal Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), mentre que la premsa no descartava l'autoria del grup gihadista Estat Islàmic.

El PKK va suspendre a final de juliol l'alto el foc unilateral que mantenia des de fa dos anys, mentre que els gihadistes havien amenaçat Turquia amb atemptats per permetre recentment a la coalició internacional contra l'EI d'utilitzar les seves bases. El cap de setmana passat van arribar a la base aèria d'Incirlik, a la província meridional d'Adana, 6 caces F-16 nord-americans que es desplegaran contra l'EI a la veïna Síria.

En el segon atemptat del dia, dues dones, suposadament militants d'un partit d'esquerra radical, van atemptar contra el consolat dels Estats Units a Istanbul. Ningú va resultar ferit en el tiroteig, i una de les atacants, una infermera de 51 anys, va ser capturada. Es tracta d'una militant del Partit-Front Revolucionari d'Alliberament Popular que havia estat posada en llibertat el juliol passat després de passar tres anys a la presó.