El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i l'ambaixador d'Espanya davant l'OCDE i exministre d'Educació, José Ignacio Wert, van negar ahir haver estat convidats a passar unes vacances en un hotel de Punta Cana.

Eldiario.es va publicar ahir que Soria i Wert han passat junts una setmana de vacances a Punta Cana a l'hotel Breathless Resort & Spa en companyia de les seves respectives parelles, convidats tots ells pel propietari de la cadena hotelera canària Grup Martinón.

Aquesta empresa posseeix també el luxós hotel Volcán de Lanzarote, declarat il·legal per la justícia, i en què Soria, segons aquestes informacions, s'ha allotjat alguna vegada.

L'exministre d'Educació, Cultura i Esport José Ignacio Wert va negar "rotundament" haver passat les seves vacances en un hotel que no coneix, situat en una localitat a la qual mai ha estat. "És absolutament fals que el matrimoni Wert s'hagi allotjat en un hotel que ni tan sols coneix, ubicat en una localitat on no ha estat mai", va dir l'exministre a Efe en una breu declaració telefònica.

Per la seva part, el ministeri d'Indústria va informar en un comunicat que el ministre Soria "desmenteix i lamenta la informació falsa, calumniosa i injuriosa" publicada pel mitjà digital.

El ministre assegura que paga totes les seves despeses personals en tots els supòsits amb els seus "propis diners", i "no ha estat convidat ni una setmana ni un sol dia, amb el matrimoni Wert, ni amb cap altre, a cap hotel ni dins ni fora d'Espanya".

En cas que Eldiario.es no rectifiqui la informació, tant Soria com Wert es reserven el dret a emprendre accions legals contra l'autor de la notícia, les empreses editores i els mitjans que es facin ressò d'aquesta informació falsa i no la desmenteixin.

La realitat, segons el comunicat, és que el ministre Soria va passar 2 nits a l'esmentat hotel, les quals van ser abonades amb prèvia factura amb la targeta de crèdit.

En un comunicat, el grup Martinón Grumasa corrobora la versió del ministre Soria. Aquesta empresa confirma que Soria i la seva esposa es van allotjar a l'hotel Breathless Resort & Spa de Punta Cana la primera setmana d'agost, però només dues nits -no una setmana- i que el ministre va pagar la seva estada amb targeta de crèdit.

Pel que fa a Wert i la seva parella, el grup Martinón Grumasa aclareix que ni han estat allotjats en aquest hotel de la República Dominicana ni en cap altre del grup.

Per la seva banda, el portaveu socialista, Antonio Hernando, ha demanat que els dos polítics donin explicacions, i espera que en el cas d'haver-hi estat hagin pagat la "mòdica xifra" de 900 euros diaris per persona que val allotjar-se a l'hotel.