L'Audiència de Tarragona va deixar en llibertat amb càrrecs, amb una fiança de 600.000 euros, l'exconseller delegat de la constructora Teyco Jordi Sumarroca, que estava empresonat des del 24 de juliol passat, després de la seva detenció en una operació contra la corrupció i el blanqueig.

Segons fonts pròximes al cas, Sumarroca abandonarà de forma imminent la presó, després de dipositar la fiança de 600.000 euros que li ha imposat l'Audiència de Tarragona, en un acte notificat ahir a les parts. En el seu escrit, l'Audiència remarca que l'ordre de presó sense fiança ordenada pel titular del jutjat d'instrucció 1 del Vendrell, que manté part del sumari en secret de les actuacions, no concreta quines diligències es podrien veure compromeses si Sumarroca quedés en llibertat.

"Entenem que la mesura de secret no pot suposar el blindatge del control de la proporcionalitat de la presó ordenada, sobretot si, com és el cas, l'acte que l'ordena conté explicacions justificatives que no semblen afectades per la necessitat de secret", remarca. I recorda que la investigació fa més d'un any que està en curs, en el qual es va prendre declaració com a imputat a Sumarroca.