El president del Govern, Mariano Rajoy, ha plantejat que 2016 serà un bon moment per començar els treballs per a la reforma constitucional "si hi ha consens i acord". Rajoy, de vacances a Galícia, va reiterar que el "bon informe" que va fer el Consell d'Estat l'any 2006 podria ser la base sobre la qual iniciar els treballs de forma "serena" i "tranquil·la". En qualsevol cas, ha recordat que després d'evitar "la fallida d'Espanya", que era la principal prioritat en l'actual legislatura, en la pròxima "es poden i s'han de fer altres coses".

Entre aquestes va citar la reforma del sistema de finançament autonòmic, ja que era "absurd" fer-ho abans, atès que no hi havia prou ingressos per repartir. Va recordar que fins ara s'han fet dues reformes i que l'última -amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero- va ser molt important, atès que va incloure el compromís amb el control del dèficit, el que ha permès a Espanya recuperar el crèdit a l'exterior.

En una breu intervenció davant els periodistes després de fer un recorregut per la via fluvial que voreja el balneari de Mondariz, Rajoy va avançar que la setmana que ve se celebrarà un ple extraordinari al Congrés dels Diputats en què se sotmetrà a votació el nou rescat grec per part de la Unió Europea i l'aportació espanyola que tindrà.