El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va ordenar aquest any afusellar el viceprimer ministre, Choe Yong-on, segons va informar l'agència sud-coreana de notícies Yonhap citant fonts no identificades. Aquesta suposada nova execució ordenada pel dictador nord-coreà suposaria una mostra addicional que el jove Kim, que es creu que té poc més de 30 anys, manté el control de l'elit de l'Estat amb mà de ferro.

Segons la font anònima, Choe va ser executat al maig després de mostrar la seva disconformitat pel que fa a la política forestal del líder nord-coreà. Aquest any, el Servei Nacional d'Intel·ligència (NIS) sud-coreà va assegurar que Kim ha reforçat el seu lideratge al país amb una brutal política de purgues que inclou l'execució recent d'uns 70 membres d'alt rang del Partit dels Treballadors i de l'Exèrcit Popular.

Entre aquestes execucions hi hauria també la de l'exministre de Defensa, Hyun Yong-chol, al qual, segons membres del NIS, es va prendre la vida amb foc d'artilleria. Contrastar la veracitat d'aquestes informacions resulta gairebé impossible per l'extremat hermetisme del país asiàtic.