La imatge que una càmera va captar de la roda d'una moto usada per l'atracador de bancs de Cunit va ser clau perquè els Mossos identifiquessin el lladre, que no tenia antecedents i actuava tapat. El 6 d'agost, els Mossos van detenir el suposat atracador, José C., ara a la presó, que el 2010 va deixar la feina com a arquitecte i es va centrar a assaltar bancs. Va obtenir 330.000 euros, amb els quals tenia un alt nivell de vida. El primer robatori va ser el 25 de març del 2010, quan va entrar en un banc de Cunit armat amb una pistola simulada. Es va emportar 100.000 euros. Quan va esgotar el botí, va perpetrar un altre assalt, el juny del 2012, a Cubelles, i es va emportar 182.870 euros.

Els Mossos van trobar en aquest segon assalt una pista clau: una càmera va gravar una roda de la moto amb la qual va marxar. Van determinar que era una Ducati Monster, i van fer una selecció de sospitosos a partir de les persones que tenien aquest model.

El tercer assalt va ser el 25 de març del 2014 a Banyeres del Penedès, on va robar 48.000 euros. En l'últim, el 25 de març d'enguany, va anar a una entitat de Llorenç del Penedès, però els empleats van activar l'alarma i va fugir sense botí.

Els Mossos, que ja havien acotat la llista de sospitosos, van identificar-lo finalment a partir d'altres pistes, com, per exemple, que gaudia d'un nivell de vida superior al que es podia permetre i que no tenia ofici conegut.