Un company de pis del manter que va morir quan va caure des del balcó de casa seva, a Salou, va afirmar ahir que va veure com els mossos van forcejar amb la víctima quan anaven a detenir-lo, cosa que Interior ha negat amb rotunditat, amb la insistència a dir que no hi va haver cap contacte físic.

En declaracions als periodistes, Babakar, un company de pis del difunt, Mor Sylla, va assegurar que, des d'una habitació contigua, que també té sortida al balcó, va veure com els Mossos forcejaven amb el manter, de 50 anys i origen senegalès. "Sí, hi va haver forcejament, per això va caure Mor. Si no hi hagués hagut contacte físic, com hauria caigut?", es va preguntar el company de pis, que va remarcar estar segur d'haver vist com els mossos forcejaven amb la víctima al balcó. "Ho puc dir aquí i davant del jutge", va advertir.

Visiblement irritat, el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, va defensar la versió policial, avalada pel testimoni de dos ciutadans que, segons els Mossos, van veure l'incident des de la plaça Sant Jordi de Salou, i que han acreditat que no hi va haver contacte físic entre els agents i la víctima. "Rotundament, no hi va haver contacte físic", va indicar Batlle, alçant la veu davant la insistència dels periodistes, que el van abordar abans que participés, al costat del conseller d'Interior, Jordi Jané, en una Junta de Seguretat Local extraordinària a Salou.

"El relat de la força policial que va actuar i dels agents que van estar més a prop de la persona que es va precipitar és d'una coherència absoluta i coincideix amb el relat de gent absolutament independent, anònima, que va veure l'incident i que han dit que no hi va haver contacte físic", va remarcar Batlle. El director dels Mossos va assegurar que, en contra del que sosté el company de pis de la víctima, "no hi va haver cap forcejament" entre els agents i Mor Sylla.

Segons el director dels Mossos, "quan un ciutadà rep una actuació policial acostuma a queixar-se de la contundència policial, sobretot si ha comès algun delicte". Segons Batlle, els Mossos han fet sense problema nombroses entrades per registrar pisos, com van fer dimarts a Salou, on van tenir un "resultat imprevist, fruit d'un accident molt desgraciat".

Batlle, que va advertir que en les pròximes setmanes hi haurà "maniobres d'intoxicació" per intentar posar en dubte l'actuació policial, es va mostrar convençut que no es trobarà cap gravació sobre aquesta operació, malgrat que, com passa sempre en aquest tipus de casos, buscaran a les càmeres de seguretat dels voltants per si alguna va captar l'incident.

De la seva banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va anunciar que ahir ja havia formalitzat la seva petició per comparèixer com més aviat millor al Parlament per donar "les més àmplies explicacions amb la màxima transparència" sobre el que ha passat a Salou.

El conseller va advertir que, a més d'exposar al Parlament la versió dels Mossos sobre com es va produir la caiguda, també donarà detalls sobre el dispositiu dels Mossos durant els incidents posteriors i sobre l'operació contra la banda d'importadors de productes falsificats de la qual suposadament formava part la víctima.

Jané va insistir que l'operació es va dirigir contra un grup que des de l'abril havia importat a Salou un total de 958 quilos de peces falsificades, com roba, calçat esportiu i joies, en 83 paquets remesos des de països com Turquia o el Regne Unit, i que en els registres van confiscar més de 5.000 peces destinades al top manta i 3.300 euros en efectiu.