Istvan Horvath, el ciutadà romanès acusat d'ajudar a ocultar a Romania a Sergio Morate, principal sospitós del doble crim de les joves de Conca, ha assegurat avui a Efe que aquest li va explicar que havia matat la seva exnòvia però que ell no el va creure.

"L'endemà (d'arribar a Romania) em va explicar que havia matat Marina (Okarynska). No el vaig creure, li vaig dir que intentava impressionar-me", ha dit Horvath.

"No el vaig creure, per això no vaig advertir a la policia", ha insistit. Horvath havia llogat l'apartament on va ser detingut amb de Morate dijous. Tots dos es van conèixer a la presó a Espanya i assegura que Morate es va posar en contacte amb ell recentment.

"Em va enviar un missatge i em va dir que havia fet alguna cosa. Després, em va trucar i em va dir que estava perdut per algun lloc a Àustria, però sense dir-me res més. Vaig anar a buscar-lo a Hongria i el vaig portar a Romania", ha explicat.

El presumpte còmplice es va mostrar aparentment commocionat per l'assassinat de les dues joves de Conca, Marina Okarynska i la seva amiga Laura del Hoyo, assegurant que es tracta d'un acte "imperdonable".

"Era amic de Sergio, ens vam conèixer a la presó a Espanya quan vaig ser detingut per un accident. Hauria d'haver estat padrí dels seus fills", ha explicat Horvath.

"M'ha destrossat la vida, estic casat, treballo i ara tinc problemes amb la policia per culpa seva", s'ha lamentar Horvath, que ha revelat que ha llegit el que ha passat en els mitjans de comunicació.

Horvath, de 27 anys, va ser posat en llibertat amb càrrecs poc després de la seva detenció, i està sent investigat per la policia com a possible còmplice.