L'Audiència de Barcelona ha revocat el tercer grau del qual gaudia des del 24 de desembre passat l'expresident del F.C. Barcelona Josep Lluís Núñez, condemnat a dos anys i dos mesos pel cas Hisenda, per la qual cosa el constructor torna a estar entre reixes les 24 hores del dia des d'aquesta setmana. Segons ha avançat El Periódico i han confirmat a Efe fonts pròximes al cas, Núñez, de 83 anys d'edat, continua pres a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), en règim ordinari, de manera que passa les 24 hores del dia entre reixes.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat va concedir el 24 de desembre de l'any passat el tercer grau penitenciari a Núñez, i també al seu fill, Josep Lluís Núñez i Navarro, per la qual cosa tots dos acudien des d'aleshores a la presó només a dormir.

D'aquesta manera, Núñez i el seu fill es van beneficiar del tercer grau al cap de 47 dies d'ingressar a la presó -el 16 de novembre de l'any passat- per complir la seva condemna pel cas Hisenda, un dels casos de corrupció més sonats a Catalunya de la dècada dels 90.

La titular del jutge de vigilància penitenciària número 6 de Barcelona va revocar llavors el tercer grau concedit per la Generalitat a l'empresari i al seu fill, davant la qual cosa els Núñez van recórrer a l'Audiència de Barcelona, al·legant que la resolució no estava prou motivada.

La secció novena de l'Audiència de Barcelona va ordenar llavors a la jutge que argumentés de nou la seva decisió de revocar el tercer grau als Núñez, per la qual cosa la magistrada va al·legar que, encara que l'empresari i el seu fill són delinqüents primaris sense antecedents, ho són "per un delicte continuat de suborn", fet que comporta "més retret social i penal".

La magistrada va argumentar, a més, com en els seus anteriors escrits, que els Núñez ja s'havien beneficiat d'una rebaixa de la condemna, ja que el Tribunal Suprem va reduir a dos anys i dos mesos la pena inicial de sis anys que els va imposar l'Audiència de Barcelona per subornar inspectors d'Hisenda a canvi que fessin la vista grossa en les seves revisions i eludir així el pagament d'impostos.

Després d'analitzar aquest nou escrit, la secció novena de l'Audiència de Barcelona ha acordat ara revocar el tercer grau a Núñez -encara està pendent de resolució la situació del seu fill-, per la qual cosa, l'expresident del FC Barcelona està des d'aquesta setmana tot el dia a la presó. Això no obstant, amb l'estratègia de la seva defensa, Núñez ha aconseguit guanyar temps, de forma que haurà complert en règim obert gairebé la totalitat de la quarta part de la seva condemna, requisit que podria facilitar que les autoritats penitenciàries li concedissin pròximament, altre cop, el tercer grau.

L'Audiència de Barcelona va condemnar el juliol del 2011 Núñez i al seu fill a sis anys de presó per subornar inspectors d'Hisenda per eludir el pagament d'impostos dels beneficis obtinguts pel grup constructor que administren, el grup Núñez i Navarro.

No obstant això, el Tribunal Suprem va rebaixar la condemna fins als dos anys i dos mesos de presó, davant la qual cosa Núñez i el seu fill van sol·licitar un indult i van reclamar que, mentrestant, se suspengués el seu ingrés a la presó. L'Audiència de Barcelona va rebutjar la petició quan va advertir sobre les "gravíssimes" conductes per les quals van ser condemnats pel "cas Hisenda".