Sergio Morate, presumpte autor del doble assassinat de Marina Okarynska i Laura del Pozo, hauria reconegut que va matar la seva ex-parella davant l'amic romanès que l'allotjava a Lugoj (oest de Romania), encara que aquest "no va voler creure'l".

"He matat Marina", va confessar Morate l'endemà d'arribar a casa, tal com va recordar el seu amic Istvan Horvath, en llibertat amb càrrecs, a la sortida ahir del jutjat després de prestar declaració.

"Què va passar de veritat?", li va preguntar l'esposa del romanès, que sabia que hi havia dues noies desaparegudes a Conca.

"L'altra (Laura del Pou) no en tenia culpa", va ser la resposta de l'espanyol.

La confessió no va aixecar però sospites en Horvath, que va assegurar que mai va saber que estava allotjant a un fugitiu perquè el seu amic solia "fer-se el milhomes" i "deia coses que no feia".

"Les he enterrat a la Palomera", va ser un altre de les dades que li va revelar Morate, sobre el municipi on es van trobar els cossos de les dues joves dimecres passat.

"Però, què dius? Aquí no hi ha cap ni una agulla, pura muntanya", va insistir incrèdul Horvath.

Marina i Sergio "es portaven bé", va explicar el romanès davant els mitjans que l'esperaven al jutjat.

"No m'ho creia perquè ell es portava bé amb Marina. De tant en tant ja tenien les seves discussions, Marina l'escalfava", va precisar. La dona de Horvath es va mostrar commocionada en recordar com Morate, que ha conviscut els últims dies amb ells en un petit apartament a Lugoj, els va explicar que "li va fer alguna cosa a la seva parella".

"Istvan gairebé no el va creure i jo vaig començar a mirar si va passar alguna cosa. Llavors vaig veure que (les noies) estaven desaparegudes i li anava a dir a l'Istvan, i de sobte ve la policia", va recordar. Assegura que ella va intentar explicar al seu marit que Morate estava sent buscat, però no va poder perquè Sergio sempre estava a prop d'ella.

Horvath i Morate es van conèixer a Espanya, quan tots dos complien pena de presó, el primer per un "homicidi imprudent" en un accident de trànsit, segons va dir, i el segon per segrestar una parella anterior.

Van forjar tanta amistat que Morate havia de ser el padrí del fill del romanès, motiu que va al·legar per visitar Lugoj.

El "divendres o dissabte", va recordar Horvath, va rebre un missatge: "L'he cagat", deia. El romanès no li va donar importància perquè "sempre deia 'l'he cagada', per exemple si se li trencava la moto, com li va passar una vegada".

El dilluns 10 el va trucar, "Escolta, que hi vaig (a Romania)", li va dir. "Em va enviar un missatge i em va dir que havia fet alguna cosa. Després em va trucar i em va dir que estava perdut per algun lloc a Àustria, però sense dir-me res més. Vaig anar a buscar-lo a Hongria i me'l vaig emportar a Romania", va explicar.

El presumpte assassí de les noies de Conca podria haver planejat quedar-se un temps a Romania, ja que va mostrar interès en llogar un apartament fins durant un any.

"Istvan Horvath em va visitar un dia abans de l'assalt de la policia per dir-me que tenia una visita d'un amic espanyol que volia llogar un estudi per un mes, dos mesos o un any", va explicar a EFE Flavius Luca, propietari de l'edifici on van ser detinguts. Abans de fer cap pas més, les forces de seguretat romaneses van irrompre a la casa de Horvath dijous a la tarda, després de rebre la informació del sospitós.

Horvath, de 27 anys, va ser posat en llibertat amb càrrecs poc després de la seva detenció i està sent investigat per la policia com a possible còmplice. Morate, mentrestant, es troba en presó provisional a Romania.