Blanes multa aquest estiu més de trenta persones per saltar des de les roques

L'Ajuntament ha endurit els controls davant aquesta pràctica prohibida per evitar accidents

17.08.2015 | 07:53

El conjunt rocós de sa Palomera de Blanes és un dels grans atractius del municipi durant tot l'any. A l'estiu, a més, es converteix en un punt freqüentat per banyistes que decideixen tirar-se al mar des de les roques, ja sigui des de poca altura, del costat nord (menys elevat) o sud (amb més risc). El cas és que aquesta pràctica està totalment prohibida. I és que encara que sembli una activitat sense massa perill, el cert és que la caiguda uns centímetres més enllà del previst, en zones on no es controla la fondària, pot resultar fatal. De fet, en més d'una ocasió hi ha hagut algun ensurt i més d'un jove s'hi ha trencat una cama o patit fractures.
A Blanes, l'ordenança de civisme i convivència ciutadana estableix, en l'article 50.1, que "la seguretat a les platges i especialment en les activitats en el mar, ?exi?geix l'observació de les indicacions que es donin i el respecte a les senyalitzacions sobre les condicions i els llocs de bany". El 50.3 afegeix que està prohibit banyar-se "en els espigons, canals d'embarcacions i en altres zones senyalitzades en les quals no es permet el bany o el pas està restringit".
Aquest és el cas de sa Palomera o cala Bona, on uns cartells perfectament visibles adverteixen els usuaris sobre la prohibició de tirar-se des de les roques i especifica, a més, que l'incompliment serà sancionat segons l'ordenança de civisme. Tot això en castellà i català. L'Ajuntament ja ha aixecat una trentena d'actes; les multes van des de 100 als 500 euros, tot i que en la trentena de casos s'ha aplicat la sanció mínima.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema