Els 312 immigrants salvats i els 49 cadàvers recuperats dissabte en una embarcació davant de Líbia seran desembarcats previsiblement avui a Itàlia, mentre que ahir el país en va rebre 600 més de rescatats els últims dies.

El desembarcament a Itàlia dels supervivents i dels cadàvers del succés de dissabte estava previst per a ahir, però raons meteorològiques estan alentint el seu trasllat per mar.

Segons va confirmar una font de la Guàrdia Costanera a Efe, previsiblement arribaran avui a primera hora al port sicilià de Catània, al sud d'Itàlia.

Mentrestant, el país va acollir ahir els altres 600 immigrants auxiliats en els últims dies. És el cas de 400 persones, entre elles 124 menors i 58 dones, que van arribar ahir al port d'Augusta (Sicília).

Aquest grup va ser assistit dissabte per una embarcació croata i per una altra de la Guàrdia di Finanza italiana quan es trobava a la deriva en una llanxa pneumàtica a poques milles de la costa d'Egipte.

També van arribar a Sicília, concretament a Pozzallo, els 200 immigrants salvats dissabte pel vaixell Phoenix, operat per l'organització amb seu a Malta Migrant Offshore Aid Station i que disposa d'un equip de Metges sense Fronteres.

En les pròximes hores, els ports del país seguiran rebent a centenars d'immigrants rescatats en diferents operacions de salvament a les aigües del Canal de Sicília.

En particular, als 312 rescatats i els 49 cossos recuperats dissabte, que es troben actualment a bord d'un vaixell amb un altre centenar de persones.

La Marina Militar italiana va posar fora de perill inicialment a aquestes 312 persones i va traslladar els 49 cadàvers a una de les seves naus, però durant la nit van ser transportats a l'embarcació noruega "Siem Pilot", que treballa al servei de l'operació de vigilància marítima Tritó.

A hores d'ara, viatgen cap a Itàlia en aquest vaixell juntament amb altres 103 immigrants que van ser auxiliats també dissabte a la nau alemanya "Werra" i que igualment van ser traslladats durant la nit al "Siem Pilot".

El municipi de Catània s'ha prestat per rebre els supervivents i també per "donar sepultura als morts", segons el vicealcalde Enzo Bianco, que va anunciar que dimarts se celebrarà una jornada de dol per les víctimes.

Al ritme actual, a finals d'aquest mes hauran travessat la Mediterrània cap a Europa més d'un quart de milió d'immigrants, segons les estimacions de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM).