Regió 7

Protecció Civil activa la prealerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses

Les tempestes podrien afectar especialment la Catalunya Central i el Pirineu central i oriental aquesta tarda

17.08.2015 | 18:55

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la previsió de pluges intenses que podran afectar, especialment aquesta tarda, la Catalunya Central, sobretot les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Bages, i el Pirineu central i oriental. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que aquest dilluns al matí les pluges intenses puguin afectar les comarques del litoral de Tarragona i Barcelona i que amb el pas de les hores es vagin estenen cap a l'interior, el nord i el sud del país. Les previsions indiquen que es podria superar el llindar d'intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts, sobretot aquesta tarda a la zona central.

Segons informa Protecció Civil, els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Per això, recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments. Protecció Civil també recorda que cal augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa, així com seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció en situacions meteorològiques adverses. També recomana molta precaució en les activitats que s'estiguin fent a l'aire lliure i recorda que cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables. Tampoc aparcar en rieres i zones inundables.

Protecció Civil recomana que, abans que comenci a ploure, es revisi la teulada i es mantinguin nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o terrats dels edificis. També que es planifiquin les activitats al medi natural d'acord amb la previsió de tempestes i que s'eviti realitzar-les en el moment de pluja intensa si no són segures. També avisa que si la pluja us sorprèn al cotxe, a prop de lleres, rius i guals, s'eviti travessar-los.

En cas de tempesta amb aparat elèctric recomana allunyar-se d'antenes i arbres, entre d'altres, i no apropar-se tampoc a elements metàl·lics o a l'aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que aïllen de l'exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema