El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que les "excuses" ofertes pel ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre la seva reunió amb Rodrigo Rato, "són inversemblants" i que l'"indigna" que no hagi dimitit "i assumit la seva responsabilitat en primera persona".

El candidat socialista a la Presidència del Govern va fer aquestes declaracions durant la seva visita a la zona de Sierra de Gata afectada pels incendis, on va recórrer diversos municipis acompanyat, entre d'altres, pel president extremeny, Guillermo Fernández Vara. Sánchez va dir que, tot i que l'indigna l'actitud del ministre de l'Interior, no el sorprèn, "perquè és la manera de fer del Govern de Mariano Rajoy".

Pedro Sánchez va iniciar la seva intervenció davant els mitjans indicant que després els seus dies de vacances volia "fer una reflexió sobre aquesta desgraciada reunió amb l'investigat Rodrigo Rato" i va afegir: "El problema no és que patim un mal ministre de l'Interior, és que patim un mal Govern".

"Aquest Govern, amb una mà aprova amnisties fiscals perquè s'acullin personatges com Rato o Bárcenas, mentre augmenta els impostos a la classe mitjana i treballadora", va dir.

Així mateix, va criticar que l'Executiu "amb una mà el que fa és retallar els drets i llibertats de la majoria social dels espanyols, amb aquesta infame llei mordassa, i amb l'altra el que fa el ministre de l'Interior és reunir-se en privat amb un personatge que esta sent investigat per la policia i jutges per presumptes delictes tan greus com el blanqueig de capitals".

Segons el dirigent socialista, el problema no és que els espanyols pateixin un ministre de l'Interior que "és dolent", sinó que pateixen un mal Govern, que el que fa és protegir "a una minoria privilegiada que se sent impune" i desprotegeix a una majoria social d'espanyols que necessita un Executiu que defensi l'interès general.

Quant a la seva visita a Serra de Gata, va explicar que tenia "moltes ganes" per reivindicar no només que aquesta zona té un "present potent" sinó un futur "i aquest és al que s'han de bolcar tots els esforços i tota la intel·ligència per part de les administracions i singularment pel Govern d'Espanya".