La fiscalia romanesa considera que hi ha indicis que confirmarien que Istvan Horvath va ajudar el seu amic Sergio Morate, presumpte autor del crim de Conca, a amagar-se a Lugoj, localitat a l'oest de Romania. "No crec que hi hagi cap ciutadà espanyol que no sàpiga avui en dia com arribar fins a Romania", va explicar el fiscal en cap de Lugoj, Dan Tatar, després que tots dos se sotmetessin a un acarament a la Fiscalia.

"És sospitós que Horvath es desplacés fins a Hongria i entressin per carreteres secundàries", va assenyalar Tatar, que va afegir que el romanès va pagar 200 euros per llogar un estudi. El fiscal va assenyalar que "es van trobar el 10 d'agost i van arribar a Romania l'11 d'agost, va allotjar l'espanyol i li va facilitar un apartament a Lugoj".

La Fiscalia espera el permís judicial per investigar el mòbil de Horvath i accedir a les converses dels missatges que es van enviar des que Morate va fugir d'Espanya. A l'acarament Horvath va insistir que va pensar que era broma i, per això, no va creure Morate quan li va explicar el crim, va dir Tatar, destacant que el sospitós tenia "tendència a exculpar" el seu amic romanès dels fets. Horvath, investigat per encobrir un crim, passarà una prova del polígraf.

Com a principal sospitós de la mort de les dues joves, Morate està en presó provisional, després de declarar-se innocent i assegurar que tem per la seva vida en cas de tornar a Espanya.

Després de l'acarament, Horvath va assegurar que Morate es va mostrar "indiferent, inconscient, sense una llàgrima, el Sergio de sempre". Abans, amb el cap cot i enmig de fortes mesures de seguretat, Morate havia estat portat a la dependències de la fiscalia per a l'acarament amb el seu amic.