Forcen TV3 a retirar la imatge "Junts" de la campanya d'estiu

La Junta Electoral considera que genera "confusió" amb la llista independentista El canal presenta recurs i la manté en antena

18.08.2015 | 07:53
A l´esquerra el logotip de TV3, a la dreta, el de Junts pel Sí

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha requerit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que, "de forma immediata", elimini el logotip "Junts" de la campanya promocional d'estiu difosa a través de TV3 i Catalunya Ràdio, per "similitud" amb el logotip de la candidatura unitària independentista Junts pel Sí.
En la resolució d'aquest organisme, la Junta Electoral Provincial ha estimat parcialment la denúncia presentada pel PSC, i ha considerat "evident" la "confusió/identificació que, en el període electoral, pot provocar la utilització del logotip 'Junts'", en mostrar uns trets "similars o idèntics" al de la coalició independentista.
La Junta Electoral detalla així la similitud de "caràcters tipogràfics (imitant la cal·ligrafia manual) emmarcats en una figura geomètrica (quadrat amb vores arrodonits i cercle, respectivament) i els colors (en els dos casos, blanc sobre fons verd)".
En la denúncia presentada el 10 d'agost, el PSC advertia de la "vulneració" dels "principis de pluralisme polític i social, igualtat, així com dels de neutralitat informativa i proporcionalitat exigibles en període electoral als mitjans de comunicació, en general, i públics, en particular".
La Junta Electoral Provincial reconeix que els arguments de la CCMA són "raonables" en relació amb l'eslògan i la cançó de la campanya, basant-se en l'"objectivitat" de les dates que "exclouen la intencionalitat de captació de sufragis", atès que va ser emesa per primer cop el 24 de juny, dues setmanes abans de l'acord entre CDC, ERC i entitats sobiranistes. No obstant això, matisa que "resulta evident la confusió/identificació que, en el període electoral en què ens trobem, pot provocar la utilització del logotip 'Junts'", per la qual cosa és "indiferent" que "la confusió/identificació no hagués estat buscada de forma intencionada".
Per la seva banda, la CCMA ha recorregut la resolució de la junta provincia,l ja que l'ens no hi està d'acord i ho ha fet constar en el recurs, que haurà de resoldre la Junta Electoral Central. A més, la direcció de la CCMA ha dit que no retirarà el logotip de de la campanya fins que no hi hagi una resolució i recorda que la junta va reconèixer que la campanya és anterior a l'acord per la llista unitària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema