El president d'Òmnium Cultural, Quim Torra, ha assegurat avui que no veu cap "esquerda" perquè la Junta Electoral Central pugui "buscar les pessigolles" i actuar contra la manifestació independentista prevista a la Meridiana de Barcelona per la Diada de l'11 de setembre, que "no serà un acte electoral, sinó absolutament apartidista".

Ciutadans va reclamar ahir a la Junta Electoral que vetlli per la "neteja i igualtat" en la campanya de les eleccions catalanes i actuï si veu indicis que la manifestació independentista pot vulnerar la legislació, ja que "podria topar amb el que preveu la llei electoral" i "distorsionar la voluntat" dels electors. Des d'Òmnium Cultural, una de les entitats socials convocants que donen suport la candidatura de confluència independentista de Junts pel Sí a les eleccions del 27 de setembre, la campanya de les quals comença en la Diada, s'ha deixat clar que la convocatòria "s'ha fet des de la voluntat de pluralitat, transversalitat i apartidisme".

"No veiem cap esquerda a través de la qual la Junta Electoral vulgui buscar-nos les pessigolles, però hem de seguir amb aquest mateix rigor i escrupolositat", va assenyalar Torra en declaracions a Catalunya Ràdio, on va insistir que no serà "un acte electoral, sinó absolutament apartidista".

Torra va remarcar que de la seva banda queda "garantit" que, "per descomptat, no es demanarà el vot a ningú" en la manifestació que recorrerà l'Avinguda Meridiana de Barcelona, i en la qual ja hi ha més de 140.000 persones inscrites.

D'una altra banda, el president d'Òmnium Cultural va qualificar ahir d'"aberrant" que l'Estat espanyol pogués "utilitzar la força o arribés a suprimir l'autonomia de Catalunya pel resultat d'una votació democràtica i unes declaracions democràtiques. A Europa no ho entendria absolutament ningú", va concloure Torra en les seves declaracions.