El govern xinès va confirmar l'existència d'almenys 700 tones de cianur de sodi al magatzem del port de Tianjin en el qual dimecres passat es van produir dues massives explosions, fet que amenaça el benestar de la ciutat i posa l'Executiu del país en un nou compromís. El tinent d'alcalde de Tianjin, Zhang Tingkun, va ser qui va revelar que el cianur està present en una àrea de 100.000 metres quadrats al voltant de la terminal de contenidors on es van produir les deflagracions, que van causar 114 morts i 70 desapareguts.

Uns 18.000 contenidors van resultar danyats per les explosions i, entre ells, almenys 1.800 contenien químics tòxics com cianur de sodi, mentre no hi ha informació oficial sobre la resta. El cianur, que no és combustible però produeix un gas inflamable en contacte amb l'aigua o l'aire humit, és altament tòxic si és ingerit o inhalat, encara que no acostuma romandre molt temps a l'aire, l'aigua o la terra, ja que s'evapora i dispersa ràpidament.

Ma Jun, fundador de l'Institut Públic d'Afers Mediambientals, va explicar que "per eliminar el cianur cal prendre mesures que depenent d'on sigui: és imprescindible que els contenidors intactes del químic siguin traslladats a algun lloc segur". "I els que estiguin danyats han de ser segellats per evitar que se'n filtri més a l'aire, a terra i a l'aigua", va afegir.

L'Administració Estatal Oceànica va anunciar que ha detectat restes de cianur de sodi en aigües prop del port de Tianjin, encara que va afirmar que les quantitats trobades no suposen una amenaça per a l'ecosistema marí.

Mentrestant, l'alcalde de Tianjin, He Shushan, va anunciar que el govern municipal espera retirar aviat la major part de les 700 tones, però el pronòstic de pluges a Tianjin pot dificultar les tasques.