Babakar Ka, el testimoni que va assegurar davant les càmeres que va veure els Mossos d'Esquadra forcejant amb el venedor de top manta de Salou (Tarragonès) Mor Sylla abans que aquest caigués pel balcó de casa seva, ha reconegut aquest dilluns davant del jutge que no va veure res, com ja va sostenir davant la policia catalana.

Segons han informat a Efe fonts judicials, Babakar Ka ha comparegut com a testimoni davant el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona, que investiga la mort del senegalès Mor Sylla, dimarts passat en precipitar-se des del balcó de casa seva quan fugia d'una batuda dels Mossos d'Esquadra contra una suposada xarxa que importava productes falsificats.

Babakar Ka va afirmar davant els periodistes, dijous passat, que va veure com els mossos van forcejar al balcó amb la víctima quan els agents anaven a detenir-lo, extrem que la conselleria d'Interior va negar amb rotunditat, en insistir en la seva versió que no hi va haver cap contacte físic entre la víctima i els policies.

"Si hi ha forcejament, per això cau Mor. Si no hi havia contacte físic, com caus?", va afirmar dimecres passat Babakar, que va insistir que estava segur que va veure com els mossos forcejaven amb la víctima al balcó. "Ho puc dir aquí i davant del jutge", va advertir llavors el testimoni, en to desafiador.

No obstant això, ahir va canviar la seva versió davant del jutge que investiga el cas i es va ratificar en el que havia declarat davant als Mossos d'Esquadra, després de ser detingut en l'operació contra la xarxa de manters, en el sentit que no va poder veure res des del lloc on es trobava quan Mor es va precipitar pel balcó.

Davant del jutge, els altres dos companys de pis de la víctima també han admès que no van veure que els Mossos mantinguessin cap tipus de contacte físic amb el manter mort, en la línia de la versió que des del primer moment ha mantingut la conselleria d'Interior.

De la seva banda, Ibrahim Sylla, el germà del manter mort, ha ratificat ahir davant del jutge el contingut de la denúncia que va presentar al jutjat pels seus dubtes sobre la versió policial perquè, encara que no era al pis, està convençut que el seu germà no va intentar saltar pel balcó.

Els Mossos d'Esquadra han mantingut des del primer moment que no hi va haver cap tipus de contacte físic entre els agents que van entrar en l'habitatge i el manter, que va morir en precipitar-se des del balcó, des d'una altura de tres pisos.

De fet, tres testimonis directes, aliens a la policia i a la xarxa de suposats manters contra la qual es dirigia l'operació, han sostingut davant la policia catalana -en espera de ser citats pel jutge en els pròxims dies- que no hi va haver cap interacció entre els agents i el mort Mor Sylla.

El jutge degà de Tarragona ha citat per demà a altres tres testimonis, segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Salou, acusació particular

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou es presentarà com a acusació particular en les diligències penals pels desperfectes dels incidents de l'11 d'agost després de la mort de Sylla . El consistori es presentarà contra els causants dels danys que es van originar en la manifestació del col·lectiu senegalès a la zona de la plaça de Sant Jordi i el carrer de Barcelona i que va ocasionar fins a 9.000 euros en desperfectes -més 67.500 euros a les vies pel tall de la circulació ferroviària, segons Adif.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha ordenat als serveis jurídics municipals que tramitin l'expedient perquè l'Ajuntament es personi en la causa i designi advocat.