El candidat de la CUP a les eleccions al Parlament, Antonio Baños, va acusar el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver fet "xantatge" a ANC i Òmnium Cultural amb no convocar el 27-S si no hi havia un acord sobre la llista, extrem que ahir les mateixes entitats ni ERC no van confirmar. Baños va dir també que no s'imaginava la CUP investint Mas president perquè no poden avalar les seves polítiques ni tampoc com ha planificat el procés cap a la independència. "Nosaltres no anem a aquestes eleccions a investir un president autonòmic que ens portarà a fer unes altres eleccions i a allargar això", va dir. El candidat de la CUP es va obrir a arribar a un acord amb Catalunya Sí que es Pot, però només si és per fundar immediatament una república catalana sobirana.

Baños va coincidir amb David Fernàndez que la gestació de la llista Junts pel Sí va ser un "frau", perquè "es va posar contra les cordes tant Òmnium com l'ANC amb el xantatge de no convocar el 27-S". Va reconèixer que no sap quines intencions reals té aquesta operació engegada per Artur Mas, si "refundar CDC, per amagar-la o per dominar el procés".

En aquest sentit, el candidat de la CUP va rebutjar que es plantegin aquestes eleccions com un plebiscit sobre la figura d'Artur Mas, i ja va avançar que ell no veu la CUP investint-lo president, primer perquè el que ells volen és el "trencament immediat", i no que el 27-S sigui un episodi més "per fer un procés més llarg i feixuc". Però també perquè la CUP, va remarcar, no pot avalar les polítiques de retallades que ha portat a terme el govern de CiU.