El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir ahir que els partits favorables al sobiranisme no poden escudar-se "en el tema de la independència" i els va instar a aclarir els seus programes i els seus candidats per als pròxims comicis del 27 de setembre per evitar que un dia "sigui blanca la resposta i un altre, negra".

En declaracions als passadissos del Congrés, Duran i Lleida va afegir que a Catalunya "caldrà seguir prenent decisions" més enllà d'assumptes com el sobiranisme.

Duran i Lleida va recordar que és necessària "qualitat democràtica" i que això implica que els ciutadans sàpiguen qui és cada candidat a la presidència de la Generalitat, i ha demanat als partits que aclareixin l'esmentada qüestió, que és "un dret dels ciutadans".

Sobre una hipotètica reforma constitucional, va mantenir que no és necessari canviar el títol vuitè de la Carta Magna per solucionar el tema sobiranista i aposta per "una disposició addicional" en aquest apartat que "reconegui l'especificitat de la identitat de Catalunya".