El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va confirmar ahir l'enviament de funcionaris de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional a Romania per col·laborar en la investigació sobre Sergio Morate, el presumpte autor del doble crim de Conca.

En concret, segons van assenyalar fonts de la investigació, els agents tenien previst analitzar el cotxe que Morate va utilitzar per anar a Romania, on dijous va ser arrestat, just una setmana després que Marina Okarynska i Laura del Hoyo, de 26 i 24 anys, desapareguessin. Els agents inspeccionaran el vehicle per, entre altres raons, comprovar si el presumpte homicida el va utilitzar en el trasllat dels cadàvers fins al naixement del riu Huécar, on un ciclista va trobar els cossos el dimecres 12 d'agost. Morate, de 29 anys, va viatjar a Romania en el cotxe, que va ser detectat al seu pas per Valladolid i amb el qual va sortir d'Espanya per Portbou.

Segons les hipòtesis dels investigadors, Morate va matar les dues dones el mateix dia de la seva desaparició i després va fugir a Romania, on tenia contactes de l'època que va estar a la presó.