El jutge del cas Rato ha citat per demà Alberto Portuondo, administrador de la societat pantalla gràcies a la qual Rodrigo Rato va cobrar suposadament comissions a canvi de l'adjudicació dels contractes de publicitat de Bankia i que va ser detingut diumenge.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat conduiran l'empresari al jutjat perquè el jutge Antonio Serrano-Arnal ratifiqui l'ordre de presó que va dictar el jutge de guàrdia.

Portuondo, administrador únic i liquidador d'Albisa Inversions, va ser arrestat per la Guàrdia Civil a l'aeroport de Barajas quan es disposava a viatjar a Mèxic, país en el qual resideix, després d'haver passat les seves vacances a Espanya, segons han explicat a Efe fonts de la investigació.

Serrano-Arnal, que prossegueix amb la instrucció mentre l'Audiència Nacional decideix sobre la inhibició que li va plantejar, va encarregar a la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) la investigació del delicte de blanqueig que imputa l'exministre d'Economia, al qual atribueix a més cinc delictes fiscals.