El secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, va defensar ahir que "Catalunya és la segona comunitat amb més pressupost dins del grup Foment" per al 2016, segons reflecteixen els comptes presentats ahir a la Comissió de Foment del Congrés.

Niño, davant les crítiques del diputat de CiU Pere Macias, que acusava el govern de no destinar prou inversions a Catalunya, va respondre que "no és cert" que el pressupost de Foment destinat a la comunitat sigui "baix". Així, va apuntar que la inversió del grup Foment pressupostada per a Catalunya el 2016 puja a 1.086 milions d'euros i que en el període 2012-2016 suma un total d'11.165 milions. Quant al pressupost de l'any vinent, va remarcar que la inversió en carreteres a Catalunya creixerà el 12,4 %, fins a 196 milions, i la de ferrocarril, en el 5,54 %, fins a 673,9 milions.

Niño ha destacat l'"esforç especial" que Foment farà en el ferrocarril a Catalunya, en particular en Rodalies, que amb una inversió de 205 milions podrà apreciar "millores substancials en els pròxims mesos i els pròxims anys".

També va destacar "l'esforç" realitzat per Foment per reactivar les obres parades tant en ferrocarril com en carreteres.