Els jutjats de Bangkok van emetre ahir una ordre d'arrest contra el principal sospitós de l'atemptat que va matar 20 persones i en va ferir 123 a la capital tailandesa, mentre la policia busca dos persones més.

El subjecte, del qual de moment es desconeixen el nom i la nacionalitat, és un jove gravat per càmeres de seguretat que va entrar al recinte sagrat amb una motxilla i va abandonar el lloc sense ella minuts abans de l'explosió, va informar per televisió el portaveu de la Policia tailandesa, Prawut Thawornsiri. L'ordre d'arrest parla d'un subjecte "estranger" i aporta un retrat robot efectuat pels cossos de seguretat que mostra una persona de "trets indeterminats asiàtic-europeus", cabells negres arrissats i ulleres. Les autoritats han ofert una recompensa d'un milió de Baht (uns 28.100 dòlars o 25.400 euros) per qualsevol informació que faciliti seu arrest.

Prawut va assenyalar que també busquen dues persones, suposats còmplices, que apareixen en el vídeo de les càmeres amb samarretes vermella i blanca, respectivament. El primer ministre de Tailàndia, Prayuth Chan-ocha, va instar a qui va col·locar la bomba a lliurar-se, i va apuntar que podria haver estat contractat per "una xarxa" de terroristes.