Gairebé 2.000 refugiats sirians que van ser portats amb ferri des de l'illa grega de Kos cap al port de Salònica, al nord del país, seran traslladats en autobusos fins a la frontera entre Grècia i Macedònia. Als refugiats els van esperar al port de Salònica autobusos de la companyia privada de transport KTEL Makedonia per conduir-los fins a l'estació central, des d'on van viatjar, també en autocar, fins al pas fronterer de Eidomeni.

Nou ciutadans palestins i sirians, entre ells dones i nens, van morir en naufragar la seva embarcació al mar Mediterrani, prop de la costa de Turquia. El vaixell, amb quaranta persones a bord, tenia com a destí Turquia i havia sortit del nord del Líban, on van arribar les víctimes procedents del camp de refugiats de Yarmuk, a Damasc.

Paral·lelament, un total de 537 immigrants van ser rescatats ahir davant de les costes italianes en dues operacions al mar, ha informat en una nota la Guàrdia Costanera del país.

En la primera operació, un vaixell de la Guàrdia Costanera va localitzar una barcassa amb 432 immigrants que havia demanat auxili amb un telèfon de satèl·lit en trobar-se a la deriva a 170 milles al sud-est de les costes italianes. En el rescat dels immigrants, entre ells 60 dones i 56 menors i que van declarar procedir de Síria, va participar una embarcació croata que participa en l'operació europea Triton i un patrullera de la Guàrdia de Finança italiana.

En una segona operació de rescat, un vaixell alemany va localitzar a un grup de 105 immigrants a bord d'una llanxa pneumàtica davant de les costes líbies.