El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va rebutjar que la formació que encapçala pugui ser acusada d'indefinició sobre la qüestió sobiranista perquè defensen el dret a decidir de manera "clara i inequívoca". D'altra banda, Rabell va afegir que les "insinuacions" de reforma constitucional del PP "tenien l'aire de ser més aviat maquillatge, una operació cosmètica i un globus sonda preelectoral".

Rabell va assegurar que el que defensen "de manera clara i inequívoca és allò que intenta defugir precisament Convergència amb aquesta operació política, i és la necessitat de fer valer el que és actualment la voluntat i el sentiment àmpliament majoritari de la societat catalana, que és el dret a decidir, que compta amb el suport de més del 80% de l'opinió pública catalana". Per això considera que "no està amortitzada la via del referèndum i no és massa creïble que una voluntat tant àmpliament sentida com és aquesta reivindicació es pugui substituir per una fugida endavant que difícilment pot comptar amb una majoria de la societat". Respecte al debat sobre la reforma constitucional, Lluís Rabell va afirmar que Mariano Rajoy "ha refredat un debat que ja era bastant tebi".

D'altra banda, preguntat sobre si l'acord entre les diferents forces que conformen Catalunya Sí que es pot havia estat precipitat, Rabell va respondre que si de cas havia estat "tant precipitat com la convocatòria d'eleccions, els ritmes polítics són els que són". "S'està fent un esforç de confluència en unes circumstàncies que no dictem nosaltres però era importantíssim que en aquest desafiament electoral fos palesa la veu de la Catalunya social", va dir.