Un fèretre portat a l'interior d'un gran cotxe de cavalls i acompa-nyat per la banda sonora de la pel·lícula El Padrí, així va començar el funeral del capo mafiós Vittorio Casamonica ahir a Roma, i que ha desencadenat la polèmica a la capital. El funeral va tenir lloc ahir a la parròquia Sant Joan Bosco, al barri romà de Tuscolano, molt a prop dels estudis Cinecittà.

Un grup de persones es van reunir a la zona i van acomiadar amb honors el cap mafiós dels Casamonica, un clan que els anys 70 es va establir a la zona sud-est de la capital. El fèretre va ser portat fins a l'església en un gran cotxe negre estirat per cavalls i la seva entrada a la parròquia va estar acompanyada per la música d'El Padrí, el cèlebre film de Francis Ford Coppola, que va ser tocada per a l'ocasió amb trompetes.

Llàgrimes i aplaudiments van compartir protagonisme al carrer amb cartells que mostraven frases com "Has conquerit Roma, ara conqueriràs el paradís" o "Rei de Roma". Després de la missa, el fèretre va ser portat en un Rolls-Royce, mentre la banda musical tocava llavors música del film 2001. Odissea a l'espai i un helicòpter llançava pètals de rosa.

L'acte ha desencadenat la polèmica i des del partit Esquerra, Ecologia i Llibertat (SEL) van qualificar els fets d'"inacceptables" i van anunciar que demanaran al ministre d'Interior, Angelino Alfano, que doni explicacions.