L'igualadí Pere Calbó, fins ara diputat del PP i secretari segon de la mesa del Parlament de Catalunya, cau al lloc número 16 de la llista del Partit Popular per la província de Barcelona. Aquesta posició el deixa amb molt poques probabilitats de repetir com a diputat. En les darreres eleccions, els populars tan sols van obtenir 12 diputats en aquesta demarcació. En les eleccions passades al Parlament de Catalunya, Calbó ocupava la tercera posició, que, a diferència d'aquest cop, tenia assegurat el seu lloc al Parlament.

Precisament, en aquesta ocasió, la llista presenta una profunda renovació, ja que entre les 10 primeres posicions de la llista que liderà per primer cop Xavier Garcia Albiol hi ha sis cares noves.

De la Catalunya Central, també hi haurà l'exregidor del PP a l'Ajuntament de Berga i president comarcal dels populars al Berguedà, Joan Antoni López Noguera, que ocuparà el número 20 de la llista que va aprovar-se ahir. El berguedà es presenta, però, en una posició amb dificultats per obtenir representació. També figura a la llista, amb moltes poques opcions de sortir, el regidor de la formació a Sant Joan de Vilatorrada, Josep Lluís Javaloyes. Ocupa el lloc 55. Per acabar de confeccionar la candidatura, i com Javaloyes en una posició sense opcions per entrar al Parlament, al lloc 80 hi ha el manresà Jaume Mira.

Altres formacions

D'altra banda, la bagenca Laura Massana, actualment diputada per Iniciativa per Catalunya, ocuparà la posició número 13 en la llista de Catalunya sí que es Pot, la coalició formada per Iniciativa per Catalunya i altres formacions d'esquerres com Podem i Equo. El 2012, ICV va aconseguir 10 diputats per Barcelona, encara que totes les enquestes donen a Catalunya Sí que es Pot un resultat molt millor que el d'ICV el 2012.

A la llista de Ciutadans a la demarcació de Barcelona també figura, en el lloc número 6, Antonio Espinosa, que va ser l'alcaldable d'aquesta formació a Manresa. Actualment, Espinosa és regidor per la formació taronja al consistori. Amb els resultats del 2012, Espinosa seria diputat, ja que aquesta formació va obtenir 8 dels seus 9 representants parlamentaris a la demarcació de Barcelona.