Les autoritats franceses donen preferència a la pista terrorista en el tiroteig que ahir a la tarda va ferir greument dues persones en un Thalys Amsterdam-París, i l'autor és un jove marroquí o d'origen marroquí, que va ser reduït pels mateixos passatgers i detingut per la Policia.

El ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve, va confirmar que la Fiscalia antiterrorista de París i la Subdirecció Antiterrorista de la Policia Judicial (SDAT) són els que s'encarreguen de la investigació, en una breu declaració a la ciutat d'Arras, on va ser desviat el tren després de l'incident. Cazeneuve va voler mostrar-se, no obstant això, prudent, de moment, i va assenyalar que aquest és "un acte que pot tenir una naturalesa terrorista" i que "s'imposa la major prudència i precisió".

El titular d'Interior no va oferir cap element sobre la identitat de l'arrestat, que en ser capturat no portava cap documentació a sobre. Segons fonts policials citades per diversos mitjans de comunicació, és un "marroquí o d'origen marroquí" de 26 anys que havia pujat al tren a Brussel·les amb almenys dues armes de foc (una pistola i un fusell Kalashnikov) i diverses armes blanques.

El titular d'Interior va insistir a manifestar la "gratitud i admiració" als dos militars nord-americans que viatjaven en el Thalys i que, en reduir el presumpte terrorista que va disprar, van resultar greument ferits -anit es temia per la vida d'un d'ells-, però al mateix temps "van poder evitar un drama encara més gran".