Corea del Nord i Corea del Sud van donar ahir un pas per resoldre la greu crisi militar desencadenada entre els dos països amb una reunió entre autoritats de primer nivell a la fronterera Llogaret de la Treva de Panmunjom de la qual encara es desconeixen els detalls ni l'hora a la qual acabarà.

La reunió a porta tancada va començar aproximadament a les 18.00 hora local (09.00 GMT) d'ahir i en el moment de tancar l'edició encara continuava sense que hi hagués transcendit cap detall sobre el contingut.

Corea del Sud va enviar al director de l'Oficina de Seguretat Nacional, Kim Kwan-jin, i al ministre d'Unificació, Hong Yong-pyo, mentre que pel costat nord-coreà van acudir-hi Hwang Pyong-so, vicemariscal de l'Exèrcit Popular, i Kim Yang-gon, director del Departament del Front Unit del Partit dels Treballadors. La cita va ser proposada inicialment per Corea del Nord, va revelar a Efe una representant del Ministeri d'Unificació, en una aparent mostra de la voluntat del país comunista d'evitar una escalada més gran de violència.

Nord i Sud romanen tècnicament enfrontades des de la Guerra de Corea (1950-1953), que va finalitzar amb un armistici mai reemplaçat per un tractat de pau definitiu.

Des d'aquell conflicte els episodis de tensió entre els dos països han estat habituals, tot i que han adquirit una major freqüència des que Kim Jong-un prengués el poder a finals de 2011.