Els esforços del líder dels conservadors grecs, Vangelis Meimarakis, per tractar de formar Govern després de la dimissió del primer ministre, Alexis Tsipras, van tornar a fracassar ahir, de manera que la cita amb les urnes serà previsiblement al final de setembre.

El president de Nova Democràcia ha mostrat la seva intenció d'esgotar el termini màxim de tres dies, que li atorga el procediment, per tractar de constituir un nou executiu i evitar així la convocatòria d'eleccions, una cosa que és pràcticament impossible. Per aconseguir formar Govern es necessiten, com a mínim, 120 diputats, que Nova Democràcia únicament podria aconseguir amb el suport de Syriza.

El portaveu dels conservadors, Kostas Karagunis, va afirmar que probablement ahir Meimarakis es comunicaria amb Tsipras.

Karagunis, en declaracions a la cadena privada Mega, va reiterar que l'objectiu de la seva formació és "esgotar el període constitucional" en l'intent d'evitar les eleccions anticipades.

Meimarakis disposa de temps fins avui inclusivament per perseguir aquest objectiu.

La seva primera reunió divendres amb el representant del liberal To Potami, Stavros Theodorakis, ja va posar de relleu que la composició actual del Parlament no permet la formació d'un nou Govern.

Un fet que es va evidenciar de nou ahir després de la trobada amb la presidenta dels socialdemòcrates del Pasok, Fofi Yenimatá. "Sota la responsabilitat de Tsipras, la Cambra no pot acordar un nou Govern", va dir Yenimatá després de la reunió.

La líder de Pasok va acusar l'executiu de portar el país precipitadament a les urnes abans que els ciutadans s'adonin dels efectes de les mesures pactades en el tercer rescat.

Va afegir a més que Grècia no s'ha lliurat del risc a la sortida de l'euro.

Respecte a les possibilitats del seu partit en els comicis -que ha passat de ser un partit de Govern a tenir una molt baixa representació amb tan sols 13 diputats en una cambra amb 300-, va dir que és "optimista", ja que el Pasok "ha entès el que ha fet malament" durant aquest període.

Està previst que Meimarakis continuï els seus contactes al llarg de la jornada amb el líder del recentment creat Unitat Popular, Panayotis Lafazanis.