El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va demanar a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que "reconsideri" la seva decisió d'abstenir-se en el ple municipal que ha de debatre l'adhesió de l'Ajuntament de la capital catalana a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Homs creu que és moment de "mullar-se" i "ser coherents", i va recordar a Colau que el compromís en favor de la sensibilitat social "avui passa per estar compromès amb la independència". Durant una visita a Gandesa, el conseller també va demanar al candidat del PPC a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, que "es calmi" i faci "autocrítica" sobre els darrers plantejaments que ha fet respecte la immigració.

El conseller de la Presidència va voler fer una crida a BComú perquè reconsideri la seva decisió d'abstenir-se i la va convidar a "mullar-se". "Hem de ser coherents que si volem progrés i garanties socials per a la nostra gent, necessitem uns instruments que en el marc del govern espanyol no els sabem trobar o no podem trobar-los", va manifestar Homs. El dirigent de CDC va demanar que en "moments decisius" com els actuals "cal claredat" i va demanar a BComú "una reconsideració i expressió viva d'un compromís al servei de la gent".

Homs va recordar a l'alcaldessa de Barcelona que comprometre's amb l'AMI "és comprometre's amb la gent", ja que "necessitem disposar d'instruments per fer progressar el país i fer polítiques que fins ara no hem pogut". El conseller va posar l'exemple de la revocació per part del govern espanyol del decret de la pobresa energètica. "Si la Generalitat no podem fer una llei perquè els senyors de Madrid s'ho carreguen i no som capaços de reaccionar davant d'això, aleshores vol que el compromís amb les polítiques socials trontolla", va afegir.