El cap de la llista Junts pel Sí, Raül Romeva, ha resposta a les crítiques que han llançat altres formacions sobre el lideratge de Mas i la diversitat interna de la candidatura independentista tot assenyalant que les diferències "no són un problema" sinó "la raó de ser" de la llista. "No us amoïneu si algú destaca o insisteix en les diferències perquè malgrat això anem junts", ha assegurat durant la presentació de la candidatura a Girona que ha reunit unes 200 persones. L'acte ha comptat amb l'assistència del conseller de Territori Santi Vila, el candidat Lluís Llach o el president de l'AMI i batlle de la ciutat, Carles Puigdemont, qui ha demanat que Girona sigui "la capital del sí" el 27S.

Tot i la forta calor, unes 200 persones s'han reunit als Jardins de la Infància de Girona per assistir a la presentació de la candidatura de Junts pel Sí i la campanya 'Fes-te candidat pel sí' que s'ha realitzat a la capital gironina. L'acte ha aplegat diversos alcaldes convergents de les comarques gironines, membres d'UDC i representants d'altres entitats socials del territori gironí.

En concret, l'acte ha comptat amb els parlaments de l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, l'exsecretària general d'UGT i ara número sis de la llista per Girona, Dolors Bassa, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, la número dos de Junts pel Sí per Girona, Anna Caula, i l'exconsellera i dirigent de MES, Marina Geli, que tanca la llista gironina.

Davant d'un públic entregat, Romeva ha defensat la llista unitària independentista d'aquells que la critiquen per integrar persones de diferents sensibilitats. "Hi ha molta gent que posa de manifest les diferències que tenim com si fos un problema però nosaltres no ho veiem així, sinó com la raó de ser del nostre projecte", ha defensat entremig dels aplaudiments dels assistents.

Al mateix temps, Romeva ha celebrat el creixent interès que desperta la candidatura independentista arreu del territori català i ha subratllat cal assolir la independència per garantir "la justícia social" a Catalunya. Paral·lelament, Romeva ha reclamat que és necessari engrescar més ciutadans per assolir una gran majoria clara el proper 27 de setembre. Segons les xifres aportades per la llista, Junts pel Sí ja disposa de més de 41.000 candidats. "Tenim més candidats que voluntaris el 9N", ha afegit el cap de la formació.

D'altra banda, el líder de la candidatura ha afirmat que no cal "amoïnar-se" per les diferències dins de la formació perquè tots els seus integrants "van junts". "En altres circumstàncies potser seriem adversaris polítics i també ho hem estat i possiblement ho serem en un futur però ara estem junts", ha ressaltat. En aquesta línia, Romeva ha insistit que Europa i el món està observant Catalunya i el procés sobiranista i, per això, assegura que cal continuar responent al govern espanyol amb "la revolució dels somriures" i la "força de les urnes". "Perquè això és el que ens dóna credibilitat i legitimitat", ha recalcat Romeva qui, alhora, ha subratllat que el govern estatal sap que un resultat massiu favorable a la independència "no es podrà aturar".

Crida a sumar-se després del 27S

Per la seva banda, l'exconsellera i dirigent de MES, Marina Geli, ha llançat una crida a la resta de partits per sumar a partir del 28 de setembre. "Junts pel Sí és la coalició preelectoral cívica més gran que s'ha fet a Europa", ha defensat.

Durant el seu discurs, el cap de la llista per Girona, Lluís Llach, ha repassat la història recent de Catalunya tot admetent que té "més pressa que mai" perquè sigui un estat independent. A més, ha argumentat la seva adhesió al projecte polític perquè, després d'anys, els ciutadans catalans han decidit ser "ciutadans amb tots els drets". "Pels ciutadans de Catalunya, només pels ciutadans de Catalunya. Visca Catalunya lliure", ha finalitzat.

"Girona ha de ser la capital del sí"

En el cas del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que tanca la llista al territori gironí, ha assegurat contundentment que Catalunya és "una nació" i que, per aquest motiu, els ciutadans tenen "tot el dret del món" a crear un estat propi lliure i independent. "És un dret que no és qüestionable ni discutible", ha puntualitzat.

En últim lloc, l'alcalde de Girona i president de l'AMI, Carles Puigdemont, ha defensat la visió de Romeva explicant que les diferències internes dins de Junts pel Sí són "una virtut" i ha elogiat part dels membres que lideren el projecte com Artur Mas qui, segons Puigdemont, té "un prestigi internacional" o Oriol Junqueras.

Durant el seu parlament, l'alcalde de Girona també ha defensat que és necessari que Junts pel Sí assoleixi un gran resultat el proper 27S i ha explicat que li agradaria que la capital gironina fos també la capital del 'sí'.