Els representants de l'associació-comunitat de senegalesos de Salou van condemnar ahi, dissabte, els aldarulls registrats el passat dimarts, 11 d'agost, arran de la mort d'un manter durant una operació contra el 'top manta'. A més, van demanar disculpes a la ciutadania per les destrosses que van afectar al mobiliari urbà i a alguns comerços. La comunitat estrangera més nombrosa de Salou confia que es restableixi la convivència a la ciutat, que van titllar de "modèlica". Sense voler entrar a fer valoracions sobre el procés judicial que hi ha en marxa als jutjats de Tarragona, el germà de la víctima, Ibrahima Sylla, va apuntar que dimarts es repatriarà al Senegal el cos de l'home.

Onze dies després dels greus aldarulls registrats a Salou arran de la mort de Mor Sylla, representants de l'associació de la comunitat de senegalesos de Salou vam comparèixer ahir dissabte en roda de premsa per valorar els fets. Un portaveu del col·lectiu, Khadim Kane, va llegir un breu manifest en què va condemnar els incidents i es va disculpar davant la ciutadania en nom de la comunitat.

"En primer lloc volem expressar el gran dolor que sentim per la pèrdua del nostre compatriota i condemnar els actes ocorreguts i demanar disculpes als salouencs, especialment als comerciants i a totes les persones afectades", va manifestar. El col·lectiu va lamentar els "desagradables" incidents registrats "en una ciutat a la qual ens sentim units i estimats", així com també els danys al mobiliari urbà i als comerços.

Khane va manifestar que acataran "allò que decideixi la justícia i la legislació vigent" i es va mostrar confiat que la convivència, "modèlica", es mantingui i la situació pugui tornar a la normalitat. Ibrahima Sylla, germà de la víctima, va avançar que dimarts es farà la repatriació del cadàver al Senegal gràcies als diners recaptats, principalment, per la seva família -que viu repartida en diversos països com els Estats Units- i el col·lectiu senegalès.

Els representants del col·lectiu van evitar valorar el procés judicial que instrueix el jutjat número 4 de Tarragona. Durant aquesta setmana, el magistrat ha pres declaració al germà, que va denunciar els fets als jutjats, així com a cinc companys de pis i tres veïns -testimonis protegits- que van presenciar els fets. Tots ells han declarat que no van veure contacte físic entre el manter i els Mossos d'Esquadra abans que l'home es precipités daltabaix del balcó d'un tercer pis.