El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va instar les forces polítiques a treballar per una legislatura estable perquè la recuperació econòmica arribi a les llars.

"Creiem, amb els indicadors econòmics que tenim avui, que si donem estabilitat a la propera legislatura, de quatre anys, el país pot aconseguir rebaixar la taxa d'atur del 19,1 al 15%". Ho va dir després de reunir-se amb membres de la candidatura per elaborar el programa econòmic per al 27-S.

Els democratacristians plantegen un pla de xoc contra l'atur entre joves i majors de 45 anys, volen crear la figura del Defensor de l'Autònom -"molts cops indefensos davant l'administració"- i proposen revisar la fiscalitat als emprenedors.

El candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat i secretari general del comitè de govern d'Unió, Ramon Espadaler, va instar la resta de forces polítiques a apostar per exhaurir la legislatura i fer-la estable, de quatre anys. Creu que així -lluny de períodes de 2 o 3 anys, o 18 mesos, en clar referència al full de ruta de CDC i ERC - es pot "aprofitar la recuperació" i crear ocupació.