El candidat del PPC a les eleccions catalanes, Xavier García Albiol, va dir ahir que "ningú proclamarà la independència a Catalunya" després de les eleccions del 27 de setembre, uns comicis que va definir com "els més importants de la història" d'aquesta comunitat autònoma.

García Albiol es va expressar així en una trobada amb alcaldes madrilenys del PP celebrat a San Lorenzo de El Escorial (Madrid), en què va ser presentat per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i la vicesecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy.

"Ningú -va dir- proclamarà la independència a Catalunya, però sí us dic que aquells que volen trencar Catalunya de la resta d'Espanya poden fer molt de mal i per això és bàsic que existeixi un projecte que és el que defenso jo amb les sigles del PP".

Després d'insistir que a Catalunya són "bastants" els que se senten "molt catalans però també profundament espanyols", el candidat del PPC va assenyalar que avui aquesta regió "és el que és i ha estat el que ha estat gràcies a l'esforç, la dedicació, el treball i el compromís de generacions de catalans de soca-rel que han aixecat famílies i empreses que l'han situat com un dels territoris més pròspers d'Espanya".

"Però també gràcies a andalusos, extremenys, gallecs, castellanomanxecs, madrilenys o valencians que en els anys 50 i 60 van venir a Catalunya a aixecar les seves famílies i a buscar millors oportunitats", va destacar García Albiol. En aquest sentit, va explicar que per primera vegada en unes eleccions autonòmiques catalanes es presenta un projecte polític que "va més enllà de les sigles" i que està "obert a totes les persones, homes i dones de Catalunya que se senten profundament catalans però que no volen renunciar al sentiment espanyol".

Per a García Albiol, el dia 27 de setembre no estarà en joc si hi ha un Parlament d'esquerres o de dretes sinó que el debat és que "hi haurà homes i dones que intentaran trencar Catalunya de la resta d'Espanya" mentre que davant d'ells estarà el projecte del PP que "donarà aixopluc a aquells que se senten catalans però que també se senten molt espanyols". Va apuntar que l'objectiu del PP no és que un socialista "canviï d'ideologia" però sí va voler deixar clar que el seu partit "representarà" aquest "gran projecte que és Espanya".

"El PP de Catalunya és un projecte transversal, que va més enllà de les sigles i que va més enllà de la ideologia, és un projecte que pretén que tots aquells que ens sentim catalans i espanyols estiguem còmodes", va afegir.

El candidat popular va dir que vol una Catalunya que pugui "competir" amb la Comunitat de Madrid i que "les empreses a l'hora d'instal·lar-se a Espanya tinguin un debat seriós sobre si ho fan a Madrid o a Catalunya".