El cantautor Lluís Llach va participar ahir a Girona en el seu primer acte com a candidat de Junts pel Sí en les pròximes eleccions catalanes, acompanyant al cap de llista Raül Romeva.

Lluís Llach va prendre la paraula i va destacar que els últims anys a Catalunya "hem viscut una insurrecció social col·lectiva d'una qualitat inimaginable".

En la presentació de la candidatura hi van participar també l'esportista Anna Caula, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, l'exconsellera Marina Geli i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, entre d'altres.

En l'acte, el cap de llista de Junts pel sí, Raül Romeva, va reivindicar les "diferències" dels membres de la candidatura perquè, segons la seva opinió, en aquesta pluralitat subjau precisament la seva "raó de ser".

Per la seva banda, Llach va recordar que té 67 anys i que, per aquest motiu, té "molta pressa", pel que va decidir "posar fil a l'agulla" i sumar-se a la candidatura de Junts pel sí.

El cantautor va recordar que va suportar la dictadura franquista durant 28 anys i que en la transició va creure que s'obria "un projecte de futur lliure", encara que posteriorment els governs de PP i del PSC se'n van encarregar, al seu parer, d'"aniquilar" aquestes esperances.

El cantautor es va mostrar convençut que, si la llista de Junts pel sí ho fa "mínimament bé", aquesta serà una "carta de presentació magnífica davant les cancelleries europees""